موسلی (muesli) صبحانهای سوئیسی و ترکیبی غنی از غلات، دانهها و میوههای خشک یا تازه است که معمولا به همراه شیر و ماست شیرین سرو میشود. شما همچنین، میتوانید موسلی را به شکل موسلی بار یا گرانولا بار به عنوان میان وعده تهیه و میل کنید. در ادامه علاوه بر اینکه طرز تهیه موسلی خانگی برای صبحانه را آموزش میدهیم، چند مدل موسلی بار نیز برای شما آماده کردهایم.
اگرچه شما میتوانید موسلی را به صورت آماده و بسته بندی تهیه کنید، اما مزیت تهیه موسلی خانگی صرف نظر از مقرون به صرفهتر بودن آن، در این است که شما میتوانید نسبتها و ترکیبات موسلی را مطابق ذائقه خود درست کنید.
موسلی در حقیقت مخلوطی است از غلاتی، چون جو دو سر، جو یا چاودار (گندم سیاه کوبیده) و مغزها و دانههای روغنی.
مغزهای قابل استفاده در موسلی عبارتند از: بادام درختی، بادام هندی، بادام زمینی، گردو و فندق دانههای روغنی قابل استفاده در موسلی: کنجد، دانه چیا، ماچا، بذر کتان، مغز تخمه آفتابگردان و کدو میوههای خشک قابل استفاده در موسلی: کشمش، کرنبری، انجیر، قیسی، موز و توت فرنگی خشک شده و خرما
برای تهیه موسلی تنها کافیست جو دو سر را به نسبت ۴ به ۱ با دانههای روغنی، مغزها و میوههای خشک دلخواه ترکیب کنید و در شیشه نگهداری کنید. در هنگام استفاده ½ پیمانه از ترکیب موسلی را با ماست یا شیر مخلوط کنید.
برای تهیه کردن موسلی به عنوان صبحانه شما میتوانید از شب قبل ½ پیمانه موسلی، یک پیمانه ماست شیرین یا شیر (شیر سویا، شیر نارگیل، شیر بادام) و یا ترکیبی از هر دو را با یکدیگر مخلوط کنید و در نهایت با تاپینگ میوههای فصل اسلایس شده دلخواه (سیب، توت فرنگی، موز، هلو، شلیل، انبه و...) و دارچین سرو و نوش جان کنید. (تاپینگها تمام آن چیزی هستند که شما با انتخاب خود روی دسر خواهید گذاشت!) در صورت تمایل شما میتوانید از عسل، شیره خرما یا انگور نیز به عنوان طعم دهنده و شیرین کننده طبیعی استفاده کنید.
1. خرمای خشک خیس کرده، شربت پرتقال یا عسل، آرد نخودچی و ادویهها را درون غذاساز میکس کنید. 2. جو دو سر را اضافه کنید و چند پالس بزنید. 3. در این مرحله، مغزهای مورد نظر خود را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد میکس کنید. 4. در نهایت، موسلی بار را درون قالب مربعی که از قبل کاغذ روغنی انداخته اید، بریزید و با پشت قاشق و یا لیسک به صورت مسطح پهن کنید. 5. موسلی بار را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در فریزر استراحت دهید و سپس برش بزنید.
اصلیترین فرق موسلی و گرانولا در تست کردن دانهها و استفاده نکردن از روغن است. اگرچه شما میتوانید بسته به ذائقه خود دانهها را تست کنید، اما چیزی که موسلی را از گرانولا متمایز میکند، سادگی، سلامت و سرعت تهیه آن است.
اگر به دنبال دلیل برای تهیه موسلی به عنوان صبحانه هستید بهتر است بدانید که: