کد خبر : 21186 تاریخ : ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۲ بهمن - 17:23
تفاوت مد ایتالیایی و مد فرانسوی اوت کوتوق یا haute couture که یک واژه‌ی فرانسوی و به معنی طراحی لباس های خاص و گران‌قیمت است. اما در دنیای مد دو واژه‌ی haute couture در زبان فرانسوی و alta moda در زبان ایتالیایی به معنی مد سطح بالا و طراحی لباس های خاص و منخصربفرد به کار می‌رود.

⁩اوت کوتوق یا haute couture که یک واژه‌ی فرانسوی و به معنی طراحی لباس های خاص و گران‌قیمت است.

اما در دنیای مد دو واژه‌ی haute couture در زبان فرانسوی و alta moda در زبان ایتالیایی به معنی مد سطح بالا و طراحی لباس های خاص و منخصربفرد به کار می‌رود.

از مشهورترین برند های ایتالیایی alta moda که به طراحی لباس با استفاده از هنر دست صنعتگران ایتالیایی شهرت دارد dolce & gabbana است، اما برند های متنوعی با ملیت های متفاوت در زمینه‌ی haute couture فعالیت می‌کنند.

در این مطلب راجع به علت شهرت میلان و پاریس به عنوان مراکز مد و علت وجود دو کلمه برای یک مفهوم صحبت خواهیم کرد.

در واقع شروع این ماجرا به قرن های گذشته باز می گردد. کشور ایتالیا از قرن 11 تا قرن 16 مرکز مد و تولید پارچه های روز دنیا بوده است که معروف ترین شهر های آن در این دوره ی زمانی رم، میلان و فلورانس بوده اند. اما بنا به دلایل اقتصادی و جنگ، مرکز مد از ایتالیا به فرانسه تغییر می کند.

 

 

کشور فرانسه از قرن 17 تا قرن 20 در زمینه مد و فشن شهرت پیدا می کند و پاریس به یکی از بزرگ ترین مراکز مد در طول تاریخ تبدیل می شود. پس از شهرت پیداکردن این شهر و رفت و آمدهای زیاد به دلیل شروع جنگ جهانی دوم و دشواری های مسافرت خبرنگاران، اولین هفته مد نیویورک برگزار می شود.

 

 

پس از برگزاری اولین هفته مد در شهر نیویورک سال 1943 و فروش خوب محصولات، کشور فرانسه نیز تصمیم به برگزاری هفته ی مد در شهر پاریس و فروش محصولات اوت کوتوق یا houte couture در سال 1945 می گیرد و مفهوم لباس های کوتوق با قیمت زیاد و خاص شروع به شکل گیری می کند.

 

 

پس از فروش خوب محصولات و شهرت بیشتر برندهای پاریسی و نیویورکی کشور ایتالیا نیز تصمیم به برگزاری هفته مد در شهر میلان سال 1958 با محصولات alta moda می گیرد تا این زمان به دلیل اختلافات تاریخی ایتالیا و فرانسه هفته های مد به صورت جداگانه برگزار می شدند.

 

 

اما با گذر زمان و کنار گذاشتن مسائل تاریخی، این دو مرکز مد تصمیم گرفتندتا در سال 1973 رویدادی مشترک برگزار کنند و حاصل آن جذب هزاران علاقه مند به مد لباس های خاص و alta moda haute couture بود اما این دو در دنیای امروز چه تفاوتی دارند؟

 

 

در واقع با شکل گیری رسمی فدراسیون اوت کوتوق و مد پاریس syndicale de la haute couture در سال 1978 برندهای متفاوت پاریسی تحت شرایط و استاندارد خاصی لقب کوتوق کار یا coturiere را دریافت کردند. در حال حاضر تمامی برندها حق اوت کوتوق نامیدن محصولات را از این فدراسیون دریافت می کنند.

 

 

اما برندهای ایتالیایی برای تولید و عرضه ی محصولات alta moda نام خود را تغییر نمی دهند و هدف از این نوع تولیدات جهانی کردن کار دستی هنرمندان و صنعتگران ایتالیایی است. این برندها به طور کلی عضوی از برندهای اوت کوتوق پاریسی به حساب نمی آیند اما می توانند در هفته های مد شرکت کنند.

همچنین برندهایی که در زمینه ی محصولات alta moda کار می کنند معمولا محصولات خود را در قالب فشن شوهای خصوصی ارائه می دهند و برندهای کوتوق محصولات خود را معمولا در هفته های مد پاریس به نمایش می گذارند اما لقب کوتوق در دنیای امروز فقط به برندهای پاریسی اختصاص دارد؟

 

 

کوتوق بودن یک برند به ملیت آن بستگی ندارد برای مثال برندهای valentino، versace،  giorgioarmani نیز عضوی از برندهای کوتوق کار فدراسیون مد هستند. طبق اخبار برند ایتالیایی این لقب را دریافت کرده است برند fendi در سال 2015 است.