کد خبر : 318 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۸ آبان - 18:07
۸ مزایای چشمگیر آب هویج؛ از درمان پیر چشمی تا کبد چرب آب هویج بسیار پر خاصیت و مغذی است که باید برای حفظ سلامتی خود آن را در رژیم غذایی‌مان وارد کنیم.

هویج منبع غنی از پتاسیم، ویتامین سی و آ است که در بهبود سلامت چشم‌ها و تامین ویتامین‌های بدن کمک بسیاری می‌کند و مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.

 

۱. ارزش غذایی بالا دارد

آب هویج رنگدانه‌های کاروتنوئیدی لوتین و زآگزانتین را فراهم می‌کند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می‌کنند. آنتی اکسیدان‌ها با مولکول‌های ناپایدار به نام رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. کاروتنوئید اصلی در آب هویج بتا کاروتن است که مسئول رنگ نارنجی هویج است. بدن آن را به ویتامین آنتی اکسیدان a تبدیل می‌کند.

۲۵۰ میلی گرم آب هویج شامل:

الف) ۹۶ کالری

ب) ۲ گرم پروتئین

پ) کمتر از ۱ گرم چربی

ت) ۹ گرم کربوهیدرات

ث) ۲ گرم فیبر

ج) ویتامین آ، سی و پتاسیم به میزان قابل توجه

 

۲. به سلامت چشم‌ها کمک می‌کند

آب هویج حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی است که به سلامت چشم کمک بسیاری می‌کند. ویتامین a برای سلامت چشم حیاتی است. مطالعات متعددی بر مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی پرویتامین a هستند انجام شده است و نتایج به کاهش خطر کوری و بیماری‌های مربوط به پیرچشمی با مصرف انواع میوه و سبزیجات رسید. آب هویج یک منبع عالی از لوتین و زیکسانسین است،چشم را از آسیب نور، محافظت می‌کنند. مصرف مواد غذایی بالا از لوتین و زیکسانسین ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی را کاهش دهد, مانند تخریب ماکولار که منجر به پیر چشمی می‌شود.

 

 

۳. قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد

هر دو ویتامین a و c موجود در آب هویج به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و سلول‌های ایمنی را از آسیب رادیکال آزاد محافظت می‌کنند. علاوه بر آن، آب هویج یک منبع غنی از ویتامین b۶ است که برای واکنش‌های ایمنی بسیار لازم است. کمبود ویتامین b۶ بر رشد لنفوسیت‌ها (سلول سیستم ایمنی) اثر منفی می‌گذارد.

 

۴. ضد سرطان است

ترکیبات خاصی در آب هویج دارد که ممکن است در برابر سرطان بدن را مقاوم کند. پلی استیلن, بتا کاروتن و لوتین از عصاره آب هویج ممکن است در برابر سلول‌های سرطان خون موثر عمل کنند. مطالعه لوله آزمایش نشان داد که مصرف عصاره آب هویج تنها ظرف مدت ۷۲ ساعت منجر به مرگ سلول‌های سرطان خون و توقف چرخه رشد آنها شد.

 

۵. قند خون را کنترل می‌کند

نوشیدن مقدار کمی آب هویج به کاهش سطح قند خون کمک می‌کند. مطالعات در موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان می‌دهد که آب هویج قند خون را کاهش می‌دهد؛ زیرا حاوی پروبیوتیک‌ها، که باکتری‌های مفیدی و مرتبط با دیابت هستند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کنترل قند خون به دلیل اثر ضد التهابی رنگدانه‌های آنتوسیانین اتفاق میافتد.

 

۶. موجب افزایش سلامت پوست می‌شود

وجود ویتامین b در آب هویج، موجب افزایش سلامت پوست می‌شود. یک فنجان (۲۵۰ میلی لیتر) آب هویج ویتامین c مورد نیاز روزانه را فراهم می‌کند به کلاژن‌سازی ختم می‌شود. این ترکیب فراوان ترین پروتئین فیبری در بدن است که قدرت کشش و استحکام به پوست می‌دهد. علاوه بر این، ویتامین c به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و پوست را از آسیب رادیکال‌های آزاد که منجر به لک می‌شود حفظ می‌کند. بتا کاروتن در آب هویج به همین ترتیب پوست را در برابر اشعه فرابنفش محافظت ‌می‌کند.

 

۷. کمک به بهبود عملکرد قلب

آب هویج به کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. آب هویج منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. یک رژیم غذایی پتاسیم بالا نشان داده شده است که این ویتامین برای محافظت در برابر فشار خون بالا و سکته مغزی بسیار مفید است. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب هویج نیز به نفع عملکرد قلب است.

 

۸. از کبد محافظت می‌کند

کاروتنوئیدها در آب هویج برای سلامت کبد کار می‌کنند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها در برابر بیماری کبد چرب (غیر الکلی) بسیار مفید است. کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که چربی بر روی کبد تجمع می‌کند, به طور معمول رژیم غذایی ضعیف, وزن اضافی یا چاقی و عوامل ژنتیکی منجر به کبد چرب در بدن می‌شود و در نهایت ممکن است به زخم کبد و آسیب‌های بیشتر پیشروی کند.