کد خبر : 387 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۲۴ آبان - 00:23
با این خوراکی ها قلب خود را سالم نگه دارید برای اینکه بتوانید جلوی حملات قلبی را بگیرید باید از مصرف مواد غذایی ناسالم پرهیز کنید. در این شرایط مصرف غذاهایی که سرشار از مواد مغذی، فیبر و اسیدهای چرب سالم هستند می‌تواند مفید باشد، عادات خوب و حفظ وزن و رژیم غذایی سالم از جمله عواملی است که می‌تواند تاحدودی در سلامت قلب مفید باشد.

 برای اینکه بتوانید جلوی حملات قلبی را بگیرید باید از مصرف مواد غذایی ناسالم پرهیز کنید. در این شرایط مصرف غذاهایی که سرشار از مواد مغذی، فیبر و اسیدهای چرب سالم هستند می‌تواند مفید باشد، عادات خوب و حفظ وزن و رژیم غذایی سالم از جمله عواملی است که می‌تواند تاحدودی در سلامت قلب مفید باشد در این مطلب به مواد غذایی که برای قلب مفید بوده و از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند‌ می‌پردازیم.

جو دوسر:

جوی دوسر در برگیرنده فیبر محلول است و می‌تواند کلسترول خون را پایین بیاورد. این ماده همانند یک اسفنج عمل می‌کند و می‌تواند کلسترول را به خود جذب نماید. همین امر موجب کاهش کلسترول خون خواهد شد. سایر غلات سبوس دار همچون نان سبوس دار و پاستای تهیه شده از آرد سبوس دار می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد.

 

 

لوبیا سیاه:

منبع عالی فیبر محلول که به کاهش کلسترول خون کمک می کند - لوبیای سیاه در هر فنجان سه برابر جو دوسر فیبر دارد. یکی از بهترین فوائد افزودن لوبیا سیاه به رژیم غذایی روزانه یا هفتگی دارا بودن مقدار زیادی فیبر است.. فیبر محلول آب را جذب می کند و سپس در پروسه هضم به ژل تبدیل می شود . اما فیبر نامحلول به غذا حجم اضافه می کند و به سرعت حرکت آن در سیستم گوارشی کمک می کند.کاهش کلسترول می تواند از تنگی عروق و در نتیجه از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری کند.
لوبیا سیاه مقادیر کمی اسید چرب امگا ۳ دارد. امگا ۳ کلسترول مفیدی است که اثرات منفی امگا۶ را خنثی می کند. لوبیا سیاه بر کاهش فشار خون تاثیر گذار است، جریان خون را تقویت می کند، فشار خون را کاهش می دهد و از فشار یا استرس اکسیداتیو وارد بر سیستم قلبی عروقی می کاهد.

 

 

عدس:

تحقیقات اولیه بر روی موش ها نشان داد که به نظر می رسد عدس آسیب رگ های خونی ناشی از فشار خون را معکوس میکند. به علاوه ، عدس با داشتن مقدار کمی چربی در بالای طیف غذایی پروتئین و فیبر قرار دارد و حاوی کلسیم ، پتاسیم و منیزیم است - تمام مواد معدنی که می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. دکتر «هانا کالووا» سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «بیماری قلبی پرهزینه ترین و اصلی ترین علت مرگ در جهان است. مصرف حبوبات به عنوان راه حلی ارزان، قابل دسترس و آسان می تواند به تغییر در این روند کمک کند».

 

 

ماهی:

غذاهای دریایی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ماهی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشد، ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.

ماهی و محصولات دریایی با وجود آن که جزء مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر ترکیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوت‌اند.

چربی موجود در بافت‌های ماهی و آبزیان از نوع اسیدهای چرب غیر اشباع امگا -3 است. اسیدهای چرب امگا -3 موجب جلوگیری از لخته شدن و چسبیدن پلاکت های خونی به سطح داخلی عروق می گردند.

ماهی ها بخصوص ماهی های آب های سرد، ماهی های چربی دار (با چربی زیاد) نظیر سالمون، ساردین، ماهی تن و ماهی قزلآلا بدن انسان را در مقابل بیماری های قلبی محافظت می نماید.

 

 

آووکادو:

آووکادو با کاهش کلسترول و سندرم متابولیک از بروز بیماری های قلبی، عروقی، سکته مغزی ، بیماری عروق کرونر و دیابت جلوگیری می کند.

درست است که آووکادو پرکالری و سرشار از مواد چرب است (در نصف یک عدد آووکادو 138 کالری و 14.1 گرم چربی وجود دارد) اما همین میوه سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مفید برای قلب می‌باشد، اگر  در خانواده‌تان سابقه‌ی بیماری‌های قلبی وجود دارد و یا اگر عوامل بیماری‌زایی مثل اضافه وزن دارید و یا سیگار می‌کشید آووکادو را دریابید. این میوه می‌تواند قلب شما را در سلامت نگه دارد.

 

 

پسته:

آجیل منبع خوبی از چربی های مفید برای قلب است، پسته سرشار از استرول گیاهی است که کاهش دهنده کلسترول می باشد و به جلوگیری از جذب کلسترول در روده کمک می کند ، مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد . این آجیل یک منبع غنی از اسید آمینه می باشد، که مانع از تشدید عروق و تشکیل لخته های خون می شود .

 

 

زردچوبه:

مطالعه بر روی 32 خانم نشان داد که مصرف یک قاشق چایخوری زردچوبه به صورت روزانه به اندازه ی یک ساعت ورزش در سلامت و قدرت قلب مؤثر است. زردچوبه به لطف وجود ترکیبی به نام کورکومین به مقابله با التهاب و آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو یاری می رساند. علاوه بر این زردچوبه به خاطر اثر آرامبخش آن بر عروق خونی، می تواند مانع لخته شدن خون، که احتمال سکته ی مغزی و بیماری های قلبی را افزایش می دهد، شود. از این رو محققان زردچوبه و قلب رو دو یار و دوست می دانند!

یکی از ادویه جات مهم در غذاهای هندی، یعنی زردچوبه، به سبب توانایی خود در بهبود زندگی از درمان آکنه گرفته تا پیشگیری از رشد سلول های سرطانی و حتی درمان افسردگی، تمامی مردم جهان را به خود علاقه مند ساخته است. مطابق تحقیقات مصرف مقدار اندکی زردچوبه در روز می تواند برابر با یک ساعت ورزش باشد و قلب شما را سالم تر سازد.

 

 

کلم بروکلی:

دانشمندان سالهاست می دانند که سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی توانایی مبارزه با سرطان را دارند ، اما محققان همچنین در حال بررسی نقش کلم بروکلی در سلامت قلب هستند. شواهد نشان می دهد که ترکیبی در آن به نام سولفورافان با فعال کردن نوع خاصی از پروتئین می تواند به دفاع طبیعی بدن در برابر گرفتگی شریانی کمک کند ، کلم بروکلی همچنین دارای خواص فیبر و ضد التهابی است.

 

 

مارچوبه

این ساقه های رشته ای سبز ، سرشار از کوئرستین هستند ، ماده مغذی گیاهی که از چسبیدن پلاک به عروق شما جلوگیری میکند. انسل می گوید: "چه شما سابقه خانوادگی بیماری قلبی داشته باشید و چه به سادگی سعی در جلوگیری از آن دارید مارچوبه باید در بالای لیست خرید شما باشد."

 

 

هندوانه:

هنگامی که فشار خون بالا می رود ، در نهایت می تواند پوشش رگ های خونی شما را فرسوده کند در نتیجه آنها خاصیت ارتجاعی کمتری پیدا کرده و قادر به عملکرد طبیعی نیستند. این می تواند خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد. انسل میگوید: "هندوانه منبع شماره یک سیترولین است." سیترولین یک اسید آمینه است که بدن برای تولید اکسید نیتریک استفاده می کند که به آرامش و انعطاف پذیری عروق خونی کمک کند.

 

 

غلات کامل:

ممکن است این تصور را داشته باشید که کربوهیدرات ها برای شما مفید نیستند ، اما این درست نیست. غلات کامل - حتی در نان و ماکارونی - بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب هستند. طبق تجزیه و تحلیل منتشر شده در archives of internal medicine با هر 10 گرم غلات سبوس داری که مردم هر روز می خورند ، خطر ابتلا به بیماری قلبی 14 درصد کاهش یافته و حتی بیشتر ، احتمال مرگ آنها در اثر حمله قلبی 25 درصد کاهش می یابد‌. آنجلا لموند متخصص تغذیه مستقر در پلانو تگزاس و سخنگوی ملی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی می گوید غلات کامل سرشار از فیبر است. "فیبر به  دفع کلسترول از بدن کمک می کند. همچنین  تحقیقات نشان داده که فیبر به رشد باکتری های خوب در روده کمک می کند که می تواند به طور غیر مستقیم برای سلامت قلب مفید باشد.

 

 

سیب زمینی:

سیب زمینی سرشار از پتاسیم و فیبر است و پتاسیم موجود در سیب زمینی دو برابر موز می‌باشد. پتاسیم برای تنظیم فشار خون مفید است. به شرط اینکه آن را سرخ نکنید و یا با کره و خامه ترش درست نکنید یک انتخاب شگفت انگیز برای قلب است.

 

 

شکلات:

دانه های کاکائو سرشار از فلاوانول است - ترکیبات گیاهی‌ای که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و برای قلب شما مفید است. تجزیه و تحلیل سال 2017 از تحقیقات انجام شده در مورد شکلات که در مجله nutrients منتشر شد نشان داده افرادی که به طور منظم شکلات می خورند (در حد متوسط) کمتر در معرض نارسایی قلبی قرار دارند. متخصصان تغذیه، شکلات تلخ (بالای 70 درصد) را نسبت به انواع دیگر شکلات توصیه می کنند.

 

 

قهوه:

قهوه یکی از بزرگ‌ترین منابع آنتی اکسیدان‌ها در رژیم غذایی مدرن محسوب می‌شود و همین موضوع نیز باعث مفید بودن این ماده است.

بریوک گفت: علاوه بر این کافئین می تواند خطر ابتلا به سرطان، زوال مغز و دیابت را کاهش دهد.

 

 

تخم مرغ:

پیش از این متخصصان قلب به دلیل بالا بودن کلسترول موجود در تخم مرغ راجع به مصرف آن هشدار داده بودند اما به تازگی تحقیقات نشان می دهد که کلسترول موجود در غذا تاثیری بر میزان آن در خون ندارد. درحقیقت به نظر می رسد چربی موجود در تخم مرغ باعث افزایش کلسترول خوب hdl در خون می شود (که از تجمع پلاک در دیواره رگ ها جلوگیری می‌کند). مطالعه ای که در چین انجام شده و در مجله heart منتشر شده ، حاکی از آن است که مصرف متوسط ​​تخم مرغ (حداقل یک بار در روز)  11 درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

 

 

توت:

توت‌ها از فیبر و آنتی اکسیدان غنی هستند و در مطالعه که در circulation: the journal of the american heart association منتشر شده نشان می‌دهد که خوردن سه وعده توت در هفته خطر حمله قلبی را تا یک سوم در زنان کاهش می‌دهد. محققان معتقدند که وجود آنتوسیانین ها به جریان رگ های خونی کمک کرده و باعث سهولت عبور خون می شود .

 

 

چای سبز:

مزایای این نوشیدنی بسیار زیاد است - و محققان انگلیسی به یافته های جدیدی دست پیدا کردند، آنها بر روی ترکیبی موسوم به egcg تمرکز داشتند که نویدبخش نوعی درمان بیماری آلزایمر است. محققان دریافتند که همین مولکول می تواند رسوبات چربی دیواره شریان ها را کوچک کند. در تحقیقات قبلی دانشمندان نشان دادند که چای سبز می تواند کلسترول بد ldl و تریگلیسیرید را نیز کاهش دهد.