خانه موتمن الاطباء در محله عودلاجان واقع در مرکز شهر تهران، خانه های زیبا و پر از خاطره متعلق به دوران قاجاریه است. این خانه متعلق به «میرزا زینالعابدین خان دنبلی ضرابی» ملقب به موتمن الاطباء پزشک حضور ناصرالدّین شاه بود. وقتی در خانهای زندگی میکنی که پنج دری و ارسی و باغچه و حوض داشته باشد، ایوانهای ستوندار، بخاریهای دیواری گچبری، وقتی در زیر زمین و خلوتکدهات تکیه میزنی بر مخده ایرانی و نگاهت گره میخورد به نقش و نگارهای فرش ایرانی لابد که شاعرانههایت هم برای عشقت رنگ دیگری میگیرد.
اینجا خانه پدری فرهاد است در سریال شهرزاد ... خانه «هاشم خان دماوندی» که در وصف فراز و نشیب زندگی میگوید: «به خیالت دنیا همین یکی دو روزه...؟؟/ وقتی غم عین سرب قلب رو سنگین کرده...وقتی مصیبت ریخته سرت... خیالت میکِشه حال خرابت تا روز هزار هم باهات هست.. ولی نیست!!! یه روز صبح بلند میشی میبینی دلت سبک شده...! حال خوش...آرومی...اصلاً اصل مصیبت ول کرده رفته. حاضرم نصف زندگیمو بدم که اون صبح حتماً فردا باشه»
حالا میشود در کوچه پس کوچههای پامنار قدم زد و سراغ این خانه را گرفت، خانه مؤتمنالاطبا. فریبا متخصص بازیگر نقش مرضیه همسر هاشم در سریال شهرزاد درباره این خانه میگوید: «وقتی وارد خانه خانواده هاشم میشوم به عینه احساس میکنم این خانه انرژی خاصی دارد و آدم را به دوران قدیم میبرد. شاید اگر یک خانه معمولی بود و من میخواستم همین نقش را بازی کنم این حس را به من نمیداد. همه چیز این خانه بوی اصالت و هویت میدهد به ویژه اتاق فرهاد که بینظیر است و وقتی پا در آن میگذاری گویی تمام کسانی که زمانی در این خانه زندگی میکردند روحشان با آدم صحبت میکند و تمام در و دیوارهای این خانه هم چنین حسی را منتقل میکند.»
خانه طباطباییها بخش اصلی لوکیشن بانوی عمارت است. خانه تاریخی در قلب بافت تاریخی شهر کاشان و در میان دهها خانه و جاذبه تاریخی دیگر که یکی از پر مخاطبترین خانههای تاریخی ایران بین گردشگران است. این بنا را حاج سید جعفر طباطبایی از بازرگانان نطنزی مقیم کاشان در دوره قاجار در محله سلطان امیر احمد کاشان ساخت.
اتاقهای تو در تو، حیاطهای وسیع و جزییات معماری باقی مانده در خانه طباطباییها هنوز رنگ بوی زندگی میدهد و بسیاری از بازدیدکنندگان زندگی یک خانواده در این عمارت پرشکوه را در ذهن تخیل میکنند. تصوری که لوکیشن بانوی عمارت، بخشی از آن را به تصویر کشیده است.
خانه مهرانگیز کامبیز در محله قدیمی عودلاجان قرار دارد و با فیلم بهیادماندنی پدر سالار و بازی درخشان مرحوم محمد علی کشاورز گره خورده است. با قدمتی که به بیش از ۸۰ سال پیش بازمیگردد، این خانه دو طبقه متعلق به خانمی با نام مهرانگیز کامبیز بود که زمانی مراسم مذهبی و روضه در این خانه برپا می کرد. در دوره پهلوی فردی به نام آقا جلال تهرانی این بنا را خریداری میکند که به همین دلیل به نام خانه آقا جلال تهرانی نیز شهرت دارد. بعدها این مکان به سرهنگی واگذار میشود که آن را بهجای عوارض و بدهیهای زیادی که داشته است، به شهرداری منطقه ۱۵ تهران میدهد و در حاضر نیز در تملک شهردای منطقه ۱۲ است. امروزه در این بنا خانه فرهنگ امامزاده یحیی برپا شده است.
کوشک احمدشاهی واقع در کاخ موزه نیاوران یکی از زیباترین عمارت های قجری این مکان تاریخی محسوب می شود ، زیبایی این کاخ به قدری بود که اکثر پلان های سریال مشهور قهوه تلخ مهران مدیری در آن فیلمبرداری شد ، نیاوران در دوره حکومت فتحعلی شاه در محل باغی که هزاران متر مربع نیزار بود ساخته شد و از همین رو نام آن از نی + آوران گرفته شد ، کوشک احمدشاهی در واقع آخرین سازه ساخت قاجارها در نیاوران بود که مقصد گردشگری امروز ماست .
کوشک احمدشاهی یک عمارت دو طبقه زیبا در زمینی با مساحت هشتصد متر مربع می باشد که محض ورود به باغ آن را رویت خواهید کرد ، سازه در موقعیتی ساخته شد که دید مناسبی به همه نقاط نیاوران داشته باشد و در عین حال در مسیر عبور آب قنات مشهور این محل است ، دور تا دور مجموعه ایوانی دیده می شود که در هر ضلع آن 4 ستون نگهدارنده ساخته تعبیه شده .
شیرگاه ، یکی از شهر های دیدنی در استان مازندران و مرکز شهرستان سوادکوه شمالی می باشد. این شهر از شمال به شهرستان قائم شهر و از جنوب به شهرستان سوادکوه راه دارد.این شهر از غرب به شهرستان بابل و هم چنین از سمت شرق به ساری راه پیدا می کند. بومیان شهر شیرگاه به زبان مازندرانی صحبت می کنند.
مسافر جاده سوادکوه که باشید سه ساعت میتوانید تابلوهایی زیبا از آفرینش خداوند را در این مسیر ببینید درست زمانی که از گردنه گدوک به پایین میآیید و پل ورسک را رد میکنید آنچه در چپ و راست جاده خواهید دید سراسر سرسبزی و طراوت است. شهرها و روستاهایی که در دل جنگلهای سرسبز هیرکانی، رودخانه همیشه جاری تلار و دامنه خطیرکوه بنا شدند تا زیباترین تصاویر را از طبیعت به تماشا بگذارد، اما هر نوروز قصهای در دل یک شهر کوچک در این مسیر خلق میشود و در قاب تلویزیون خانه هایمان مینشیند داستانی از یک خانواده معمولی در شهری معمولی، چون همه شهرهای سوادکوه شهر شیرگاه که شش سالی است لوکیشن سریال پایتخت شده است.
ورکانه روستایی در نزدیکی شهر همدان واقع در استان همدان ایران است. روستای ورکانه همدان که به عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است با سنگهای لاشه که تمام کوچههای آن را احاطه کردهاند زیر نورهای موضعی به رنگ قهوهای سوخته در میآیند که تصاویر اروپای دوران رنسانس را یادآور میشود. پیشینه روستای ورکانه به بیش از ۴۰۰ سال میرسد و آنچه از تاریخ برمیآید اینکه نخستین و قدیمیترین محله آن، محله درب مسجد است. زبان اهالی روستا فارسی، لری و کردی است. سریال «علی البدل» به کارگردانی سیروس مقدم و به تهیه کنندگی الهام غفوری در روستای ورکانه، روستای اشتران، لوکیشن خانه خان ها، حمام، کوچه باغ ها و منازل قدیمی روستا و غیره تصویربرداری شده است. این سریال تماماً در حوالی همدان تولید شد و روایت قصه در ناکجا آبادی اتفاق می افتد. در خلاصه داستان این سریال آمده:من «علی البدل» هستم. فرعی، رزرو و جانشین عضو اصلی؛ حرف نزنم می گویند لالی حرف بزنم می گویند حق رای نداری. خلاصه هم هستم، هم نیستم. این خلاصه ای است از آنچه سیروس مقدم درباره سریالش می گوید.