کد خبر : 599 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۲۲ آذر - 18:44
کاربرد رنگ در دکوراسیون منزل کاربرد رنگ در دکوراسیون منزل می تواند به عنوان شیوه ایی عالی برای شخصی کردن محیط، دلپذیر نمودن زندگی و معرفی سبک زندگی شما به دیگران باشد.

هر فردی رنگ خاصی را دوست دارد و علاقمند به استفاده از این رنگ در لباس‌ ها و محیط زندگی خود می باشد. کاربرد رنگ در دکوراسیون منزل می تواند به عنوان شیوه ایی عالی برای شخصی کردن محیط، دلپذیر نمودن زندگی و معرفی سبک زندگی شما به دیگران باشد. بر اساس مطلعات و تحقیقات انجام گرفته رنگ ها قابلیت اثر گذاری بر روی حالات روحی و حتی جسمی انسان ها دارد. به همین علت، کاربرد رنگ در دکوراسیون منزل می تواند موجب تغییر محیط به سلیقه شما شود. اما این سوال مطرح می شود که چگونه می توان از هر رنگی برای دکوراسیون خانه استفاده نمود؟ در این مطلب به کاربرد رنگ در دکوراسیون منزل پرداخته شده است و به طور کامل برای شما شرح داده شده که چگونه از هر رنگ و سبک رنگی در دکوراسیون منزل خود استفاده نمایید.

 

 

1- کاربرد رنگ سفید در دکوراسیون منزل :

رنگ سفید، یک رنگ پایه عالی می باشد که قابلیت بزرگ تر نشان دادن فضای منزل شما را دارد. رنگ سفید ارتباط مستقیمی با تمیزی و پاکیزگی دارد و امکان استفاده از آن در هر فضایی از اتاق خواب گرفته تا آشپزخانه و سرویس بهداشتی وجود دارد. اگرچه سفید تنها یک رنگ خاص محسوب نمی شود و شامل طیف های متنوعی مانند: یخی، عاجی و استخوانی می باشد. که هر یک از این رنگ ها دارای زیبایی و تاثیرات خاصی هستند. هرگز قدرت و تاثیر رنگ سفید را در دکوراسیون منزل دست کم نگیرید و از این رنگ به عنوان پس زمینه ایی پاک و یکدست در محیط منزل استفاده نمایید.

 

 

2- کاربرد رنگ مشکی در دکوراسیون منزل :

بالا ترین رنگ مشکی است، و همه ما در کمد لباس های خود تعداد زیادی لباس مشکی داریم، زیرا اعتقاد داریم این رنگ با تمامی رنگ‌ ها هماهنگ می باشد. این موضوع در مورد دکوراسیون منزل نیز صدق می کند. با این وجود که کمتر از رنگ سیاه استفاده می شود، زیرا مردم به این رنگ حس خوبی ندارند و از تیره و کم نور شدن خانه خود به واسطه استفاده از رنگ مشکی می ترسند. اما اگر رنگ مشکی با رنگ مناسبی ترکیب شود نه تنها موجب تاریک شدن فضا نمی شود بلکه، باعث ایجاد عمق و زیبایی بیشتری در فضا خواهد شد. بهترین انتخاب برای ایجاد حس و جاذبه در فضای اتاق، استفاده از رنگ مشکی است که موجب بخشیدن حالتی مدرن به فضا می شود.

 

 

3- کاربرد رنگ زرد در دکوراسیون منزل :

رنگ زرد، رنگی شاد و روشن است که درخشش خورشید تابستانی را تدعی می کند. بی گمان این رنگ دارای اثری شاد کننده و انرژی بخش است. همان گونه که استفاده از رنگ زرد در لباس ها کمی سخت و دشوار است، در دکوراسیون منزل نیز باید دقت کافی در استفاده از آن داشته باشید. حس ایجاد شده در فضای اتاق به شدت به نوع رنگ زرد مورد استفاده وابسته است. به این معنا که طیف‌ های مات رنگ زرد دارای تاثیرات آرامش بخش هستند. در عین حال طیف های تند و روشن رنگ زرد، گزینه مناسبی برای یک فضای شاد و پرانرژی مانند راهرو یا آشپزخانه هستند.

 

 

4- کاربرد رنگ بنفش در دکوراسیون منزل :

رنگ بنفش حسی از شکوه و سطح بالا بودن را به فضای منزل می افزاید. طیف‌ های تیره‌ تر رنگ بنفش دارای حالتی احساسی و دراماتیک هستند و مناسب فضا هایی مانند نشیمن هستند. در عین حال طیف‌ های روشن‌ تر بنفش مانند یاسی اثری آرامش بخش دارد و برای دکوراسیون اتاق خواب گزینه بسیار مناسبی محسوب می شود. برای رنگ کردن دیوار ها نیز می توان از رنگ بنفش استفاده نمود، به علاوه می توان از این رنگ در لوازم منزل مانند کاناپه و … بهره ببرید تا منجر به ایجاد حسی آرامش بخش و دراماتیک در فضای شما شود.

 

 

5- کاربرد رنگ صورتی در دکوراسیون منزل :

امروزه رنگ صورتی از محبوبیت خاصی به ویژه در بین نسل جوان برخوردار است. صورتی رنگی مدرن و شیک است که با رنگ‌ های دیگر به ویژه رنگ خاکستری، سرمه‌ ایی و آبی هماهنگی دارد. اگر به رنگ صورتی علاقمند هستید لزومی ندارد در استفاده از آن زیاده روی نمایید و موجب ایجاد فضایی دخترانه شوید. یک مبل به رنگ صورتی به تنهایی می تواند سبب ایجاد حالتی غیر منتظره و جذاب در محیط خانه شما شود و آن را تبدیل به فضایی مدرن و دوست داشتنی تر نماید.

 

 

6- کاربرد رنگ قرمز در دکوراسیون منزل :

یکی دیگر از محبوب ترین رنگ ها، رنگ قرمز است که در دکوراسیون منزل نیز به کار می رود. استفاده از طیف های روشن و درخشان این رنگ در دکوراسیون مانند قرمز خالص و گیلاسی و هم چنین استفاده از طیف‌ های تیره قرمز مثل زرشکی موجب بخشیدن گرما و دلپذیری خاصی به فضا شده و آن را زیبا تر می نماید. برای دکوراسیون اتاق نشیمن بهترین گزینه استفاده از رنگ قرمز است زیرا موجب ایجاد زمینه‌ ایی مناسب برای برگزاری مهمانی‌ ها و دورهمی‌ های خانوادگی می گردد. رنگ قرمز با رنگ‌های خانواده کرم و رنگ‌ های چوب بسیار هماهنگ می باشد و امکان استفاده از این رنگ ها در کنار یک دیگر وجود دارد.

 

 

7- کاربرد رنگ خاکستری در دکوراسیون منزل :

در طی سال های اخیر مجددا استفاده از رنگ خاکستری در دکوراسیون منزل محبوب و مد روز شده است. استفاده از رنگ خاکستری یک انتخاب بدون ریسک برای کسانی است قصد داشتن خانه ایی مدرن و رویایی دارند. خاکستری رنگی ایده آل و مناسب برای استفاده در سبک اسکاندویناویایی می باشد. هنگامی که این رنگ با رنگ‌ های تیره‌ تر مانند مشکی و رنگ های روشن‌ تر مانند صورتی و زرد ترکیب می شود، بیشتر زیبایی خود را نشان می دهد. خاکستری رنگی سرد و تطبیق پذیر است که دارای تاثیرات آرامش بخش می باشد و بهترین انتخاب برای دکوراسیون اتاق خواب و حمام محسوب می شود.

 

 

8- کاربرد رنگ‌ های خنثی در دکوراسیون منزل :

شاید رنگ های خنثی از نظر اکثر افراد رنگ هایی خسته کننده به نظر برسند، ولی طراحان و معماران داخلی علاقه بسیاری به این رنگ ها دارند. و به طور حتم دلیلی برای این محبوبیت وجود دارد. رنگ‌ های خنثی سرد و آرامش بخش هستند و بدون تلاش موجب خلق فضایی مدرن و زیبا می شوند. در هر فضایی و در هر خانه‌ ایی امکان استفاده از رنگ های خنثی وجود دارد. بدون این که لازم باشد، نگران هماهنگی این رنگ‌ ها با رنگ‌ های روشن و تیره پیرامون آن باشید.

 

 

9- کاربرد رنگ آبی در دکوراسیون منزل :

رنگ آبی آسمانی، آبی فیروزه‌ ایی، آبی کربنی، سرمه‌ ایی و تمامی انواع دیگر آبی در دکوراسیون منزل بسیار محبوب هستند. زیرا آبی رنگی، آرامش بخش و زیبا است. این رنگ شامل طیف‌ گسترده و متنوعی می باشد و به همین علت همه به آن علاقمند هستند. رنگ آبی نماد پایداری است و حسی از تعقل و آرامش را در شما ایجاد می نماید. بر طبق روان شناسی رنگ ها، آبی رنگ ذهن است و می تواند موجب تقویت فعالیت‌ های ذهنی شود. در نتیجه این رنگ برای محیط کار و اتاق کار بهترین انتخاب محسوب می شود. آبی با طبیعت نیز در ارتباط است و می تواند برای تمامی اتاق‌ های منزل گزینه مناسبی باشد.

 

 

10- کاربرد رنگ سبز در دکوراسیون منزل :

سبز رنگی شاد است که تداعی کننده طبیعت و زیبایی‌ های آن است. استفاده از رنگ سبز در اتاق‌ ها به منظور خنک کردن و آرام نمودن فضا راهکاری ایده آل محسوب می شود. زیرا رنگ سبز در میانه طیف رنگ‌ ها قرار می‌ گیرد و رنگی متعادل و چند منظوره می باشد. طیف‌ های تیره رنگ سبز هماهنگگی خوبی با رنگ های چوب دارند و موجب خلق فضایی نوستالژیک می شوند. از طیف‌ های روشن سبز نیز برای خلق فضایی جسورانه می توان استفاده نمود. بهتر است در محیطی از رنگ سبز استفاده نمایید که از مقدار زیادی نور طبیعی بهره مند است تا فضا تحت الشعاع این رنگ قرار نگیرد.

 

 

11- کاربرد رنگ‌ های متالیک در دکوراسیون منزل :

رنگ‌ های متالیک بسیار درخشان می باشند و نماد زندگی هستند. همیشه رنگ‌ های متالیک جزء رنگ‌ های پر استفاده در دکوراسیون منزل محسوب می شوند. از طیف‌ های گرم رنگ های متالیک مانند رنگ مسی، برنزی و طلایی گرفته تا طیف‌ های سرد این رنگ همچون نقره‌ ایی، فولادی همیشه مد روز بوده‌ اند. ولی بهتر است که از بعضی از این طیف ها در فصل‌ های خاصی استفاده شوند، برای مثال، برای فصل پاییز، استفاده از رنگ طلایی بهترین انتخاب محسوب می شود، در عین حالی که از رنگ مسی می توان در تمامی فصول استفاده نمود.

 

 

12- کاربرد رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل :

نارنجی یک انتخاب عالی برای افراد ریسک پذیر است. نارنجی رنگی، گرم و روشن است که قابلیت بیان گری دارد و تداعی کننده حس آزادی و بی‌خیالی و نوستالژی دهه‌ های 60 و 70 می باشد. اگر به دنبال یک مبلمان جسورانه هستید، بهترین انتخاب برای شما نارنجی است. هم چنین می توانید از وسایل نارنجی رنگ در دکوراسیون آشپزخانه و اتاق‌ ها به منظور افزودن گرمی به فضا استفاده نمایید. و مشاهده خواهید کرد که چگونه این رنگ به تدریج با فضای منزل تطبیق پیدا می کند و زیبایی و اصالت به آن می بخشد.

 

 

13ـ سبک تک رنگ در دکوراسیون منزل :

اگر برای دکوراسیون خود به دنبال سبکی شیک هستید، که هیچ گاه از مد نیفتد، توصیه ما به شما استفاده از سبک تک رنگ است. در این سبک شما تمامی وسایل و دیوار های منزل را در رنگ‌ های سیاه و سفید و یا طیف‌ های مختلف یک رنگ خاص مثل آبی (به همراه سیاه و سفید) انتخاب می‌ نمایید. این سبک برای تمامی قسمت‌ های منزل از اتاق خواب گرفته تا آشپزخانه و حمام مناسب است. برای جلوگیری از تک بعدی شدن و کسل شدن فضا سعی کنید در قسمت‌ های مختلف خانه از تضاد رنگی و بافت استفاده نمایید.

 

 

14- سبک چند رنگ در دکوراسیون منزل :

اگر در انتخاب رنگی خاص برای دکوراسیون منزل خود گیج و سر در گم شده اید، پیشنهاد ما به شما استفاده از سبک چند رنگ است، در این روش شما از چندین رنگ متنوع در کنار هم استفاده می‌ نمایید و محدود به رنگ خاصی نمی شوید. این سبک موجی روشن و زیبا شدن فضای منزل شما شده و به آن حالتی شاداب و سرگرم کننده می بخشد. البته بهتر است این سبک را به اتاق نشیمن و آشپزخانه محدود نمایید و برای حفظ آرامش در اتاق خواب‌ ها، از رنگ‌ های محدود و ملایم استفاده نمایید.