خورشت ترش واش نام خود را از سبزی ترش واش یا شبدر ترشک گرفته است که در مناطق شمالی کشور می روید. طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی و خوشمزه را در ادامه مطلب بخوانید.
مرغ: نیم کیلو
بادمجان: 4 عدد
گوجه فرنگی: 4 عدد
پیاز: 1 عدد
سبزی محلی (چوچاق، نعنا، کوتکوتو، ترش واش): به میزان لازم
سبزی (گشنیز، سیر، برگ چغندر): به میزان لازم
رب آلوچه: 2 قاشق غذاخوری
رب انار (ملس): 2 قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
ابتدا بادمجانها را پوست کنده و در آب و نمک قرار میدهیم. سبزی را خردکرده و با مقداری روغن آن را سرخ میکنیم و پیاز را روی سبزی رنده کرده و مخلوط میکنیم. نمک و زردچوبه را هم اضافه کرده و آن را مخلوط میکنیم تا ته نگیرد. مرغ را جداگانه سرخ میکنیم و به سبزی اضافه میکنیم. رب را در نصف لیوان آب جوش حل کرده و به خورشت اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم و سپس 2 لیوان دیگر آب جوش به غذا اضافه کرده و وقتی غذا جوش خورد حرارت را کم میکنیم تا پخته شود. بادمجونها و گوجه فرنگیها را سرخ میکنیم. وقتی خورشت تقریباً 45 دقیقه پخت ،بادمجانها و گوجهها را اضافه میکنیم و بعد از 15 دقیقه خورشت آماده میشود.