تغییر در مقررات اسکار برای بخش فیلم بینالمللی
آکادمی اسکار بار دیگر به خاطر شیوع ویروس کرونا دست به تغییر مقررات زد و برخی تغییرات اساسی در روند انتخاب نامزدهای بخش فیلمهای بینالمللی ایجاد کرد.
آکادمی اسکار بار دیگر به خاطر شیوع ویروس کرونا دست به تغییر مقررات زد و برخی تغییرات اساسی در روند انتخاب نامزدهای بخش فیلمهای بینالمللی ایجاد کرد.
به نقل از مهر، در حالی که این خبر هنوز از سوی آکادمی اسکار به صورت رسمی اعلام نشده اما منابع داخلی میگویند تغییراتی کلیدی در روند انتخاب نامزدهای راهیافته به فهرست نهایی اسکار در بخش فیلم بلند بینالمللی (که سابق فیلم خارجی زبان نامیده میشد) ایجاد شده است.
به جای اینکه یک کمیته اصلی متشکل از داوطلبانی از همه شاخهها بخواهد ۷ فیلم منتخب خود را به آکادمی معرفی کنند و بعد یک کمیته اجرایی بسیار کوچکتر ۳ فیلم به این گروه اضافه و فهرست کوتاهی متشکل از ۱۰ فیلم انتخاب کند و بعد از میان این ۱۰ فیلم ۵ نامزد به عنوان نامزدهای اسکار معرفی شوند، امسال روند دیگری در حال اجراست.
کمیته اصلی امسال تاکنون همه کارهای لازم را برای فاز نخست رایگیری انجام میدهد و در نهایت به جای ۱۰ فیلم ۱۵ فیلم را وارد فهرست میکند.
این امر در عین شیوع کرونا، در پیش گرفته شده تا احتمال اعمال نظر توسط «کمیته نجات» فیلمها حذف شود و مانع اختلافنظرهایی شود که با حذف برخی فیلمهای مهم بینالمللی سالهای اخیر جنجال ایجاد کرده بود.
۹ فوریه (۲۱ بهمن) قرار است لیست نامزدهای بخش فیلم بینالمللی همراه دیگر گروهها مانند موسیقی، بهترین فیلمهای کوتاه و مستندها معرفی شوند. امسال ۹۳ فیلم وارد این رقابت شدهاند و گفته شده بازترین میدان برای رقابت در سالهای اخیر را ایجاد کرده است.
فاز دوم از این روند از ۵ تا ۱۰ مارس انجام میشود و همه اعضای آکادمی حق رای به فهرست ارایه شده شامل ۱۵ فیلم را دارند تا از این میان ۵ نامزد نهایی اسکار انتخاب شوند. اسامی این نامزدها ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) در کنار همه نامزدهای دیگر اعلام میشود.
پیشتر نیز اصغر فرهادی توانسته بود دو جایزه اسکار در بخش فیلمهای بلند بینالمللی برای «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» را کسب کند و امسال نیز فیلم «خورشید» مجید مجیدی به عنوان نمایندهی ایران به آکادمی معرفی شده است.