جهش 100 میلیارد دلاری ایلان ماسک
ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا و اسپیس اکس، یک هفته پس از سبقت از مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک، حالا بیل گیتس، مالک مایکروسافت را پشت سر گذاشت و دومین فرد ثروتمند جهان شد.
جف بزوس، آمازون، بیش از 180 میلیارد دلار
جف بزوس سال 1994 کمپانی آمازون را در گاراژ خود در سیاتل تاسیس کرد. او به عنوان مدیر عامل این شرکت در سمت خود باقی ماند و نزدیک به 12 درصد سهام این شرکت به او تعلق دارد.
بزوس در جولای سال 2019 و پس از 25 سال زندگی مشترک همسرش مک کانزی را طلاق داد و یک چهارم سهم خود از آمازون را به او بخشید.
سهم 4 درصدی کمپانی آمازون مک کانزی بزوس را به یکی از ثروتمندترین زنان دنیا تبدیل کرده است.
سال 2018 کمپانی آمازون 230 میلیارد دلار درآمد داشت و توانست با 10 میلیارد دلار سود خالص که نسبت به سال قبل از آن 3 میلیارد دلار افزایش یافته بود رکورد بزند.
در ماه فوریه و پس از مخالفت قانون گذاران محلی، آمازون اعلام کرد برنامه هایش برای ساخت دفتر مرکزی دوم در شهر لانگ آیلند نیویورک را لغو کرده است.
بزوس مالک واشنگتن پست و شرکت هوا فضای بلو ارجین نیز می باشد، بلو ارجین روی ساخت موشک برای استفاده های تجاری فعالیت می کند.
ثروت آقای بزوس بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود که اقبال مشتریان به فروشگاه آنلاین آمازون در دوران قرنطینه کرونا یکی از بزرگترین جهشها در ثروت او را رقم زد.
ایلان ماسک، تسلا واسپیس اکس، حدود128 میلیارد
ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا و اسپیس اکس، یک هفته پس از سبقت از مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک، حالا بیل گیتس، مالک مایکروسافت را پشت سر گذاشت و دومین فرد ثروتمند جهان شد.
افزایش قیمت سهام خودروسازی تسلا مهمترین عامل افزایش داراییهای آقای ماسک به شمار میآید. ثروت این کارآفرین با بیش از هفت میلیارد دلار افزایش حالا به حدود ۱۲۸ میلیارد دلار رسیده است؛ بیش از ۱۰۰ میلیارد افزایش در یک سال.
ایلان ماسک در ماه ژانویه سال جاری میلادی در فهرست ۵۰۰ نفری ثروتمندان جهان که بلومبرگ هر سال منتشر میکند در رتبه ۳۵ بود.
صعود سریع ایلان ماسک در این فهرست تا حد زیادی بهلطف صعود خیرهکنندهی قیمت سهام تسلا امکانپذیر شده است. ارزش کل این شرکت خودروسازی در ابتدای سال جاری میلادی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بود که حالا به حدود ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است. طبق گزارش گاردین، این شرکت با وجود اینکه تعداد بسیار کمتری اتومبیل در مقایسه با غولهای این صنعت تولید میکند، اما در مقایسه با آنها از نظر ارزش بازار حرف اول را می زند. تسلا امسال حدود ۵۰۰ هزار ماشین تولید کرده و این در حالی است که مثلا تویوتا در همین مدت حدود ۱۰ میلیون ماشین را راهی بازار کرده است. طبق گزارش بلومبرگ، حدود سه چهارم ثروت ماسک را سهام تسلا تشکیل میدهد.
در این میان باید به شرکت اسپیس ایکس هم اشاره کنیم که ایلان ماسک مدیریت آن را برعهده دارد و طی ماههای گذشته به موفقیتهای مهمی دست پیدا کرده است. این شرکت هفتهی گذشته چهار فضانورد را با استفاده از فضاپیمای crew dragon به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل کرد. همچنین در سال جاری هم این شرکت برای نخستین بار فضاپیمای سرنشیندار خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد و سپس این فضاپیما فضانوردان ناسا را به زمین بازگرداند.
حالا ایلان ماسک در فهرست پولدارترین افراد دنیا پس از جف بزوس، مالک آمازون در رتبه دوم است.
بیل وملیندا گیتس، مایکروسافت، حدود 127 میلیارد دلار
بیل گیتس و همسرش ملیندا، مدیریت بزرگ ترین بنیاد خیریه خصوصی دنیا یعنی موسسه بیل و ملیندا گیتس را بر عهده دارند.
این بنیاد برای بهبود سلامت جهانی و ایجاد فرصت برابر برای مردم در سراسر دنیا فعالیت می کند.
گیتس بخش عمده ای از سهام خود در مایکروسافت را فروخته یا بخشیده – او تنها کمی بیشتر از 1 درصد سهام دارد – و آن را برای خرید سهام و زمینه های دیگر سرمایه گذاری کرده است.
او هنوز عضو هیئت مدیره مایکروسافت است، شرکت نرم افزاری که بیل گیتس و پل آلن در سال 1975 آن را تاسیس کردند. پل آلن سال 2018 از دنیا رفته است.
اوایل سال 2019 گیتس با تاکید حمایت خود از افزایش مالیات بر سرمایه به واکنش های عمومی ضد میلیاردرها پاسخ داد.
تا به امروز، گیتس 35.8 میلیارد دلار از سهام مایکروسافت را به موسسه گیتس اهدا کرده است.
بیل گیتس که برای سالها ثروتمندترین فرد جهان بود حدود ۱۲۷ میلیارد دلار ثروت دارد که میتوانست بیشتر از این مقدار هم باشد اما او و همسرش اعلام کردند که برای مقابله با فقر و بیماری بیش از ۵۰ میلیارد دلار از ثروت شخصی خود را اهدا میکنند که مقداری از آن برای ساخت واکسن کرونا هم هزینه شده است.