گالری ساعت علیزاده

روایت جالب اسکورسیزی از کارگردانی کردن مادرش در فیلم «رفقای خوب»

اسکورسیزی در مورد کارگردانی مادرش در یکی از صحنه‌های فیلم «رفقای خوب» (Goodfellas) می‌گوید: تمام چیزی که به او گفتیم انجام دهد این بود که به فرزندش خوش‌آمد بگوید.

اسکورسیزی در مورد کارگردانی مادرش در یکی از صحنه‌های فیلم «رفقای خوب» (goodfellas) می‌گوید: تمام چیزی که به او گفتیم انجام دهد این بود که به فرزندش خوش‌آمد بگوید.

کاترین مادر فقید «مارتین اسکورسیزی» در دوران فیلمسازی کارگردان نقشی ویژه داشت و یکی از معروف‌ترین صحنه‌هایی که بازی کرد در یکی از سکانس‌های به‌یادماندنی «رفقای خوب» (goodfellas) بود. کاترین در این صحنه نقش مادر شخصیت «تامی دویتو» جنایتکار روانی با بازی «جو پشی» را بازی می‌کند.

تامی دوستانش «هنری هیل» با بازی «ری لایوتا» و «جیمی کانوی» با بازی «رابرت دنیرو» را به خانه‌اش دعوت می‌کند تا یک جسد بی‌جان را دفن کنند اما وقتی به خانه می‌رسند به مادر تامی برمی‌خورند.

اسکورسیزی در فستیوال مجازی tcm فاش می‌کند که حضور مادرش به‌کلی در فیلمنامه وجود نداشته و جمله‌ای برای او نوشته نشده بوده است: «تمام چیزی که به او گفتیم انجام دهد این بود که به فرزندش در خانه خوش‌آمد بگوید؛ مدتی بوده این فرزند را ندیده است. نکته کلیدی در آن صحنه صمیمیت میان همه آن‌ها مشخصاً مادرم در نقش مادر آن شخصیت است؛ آن مرد ممکن است یک قاتل روانی باشد اما باز هم پسر آن زن است.

وقتی مردم از بداهه‌پردازی حرف می‌زنند… این واقعاً بداهه‌پردازی بود. ایده‌هایی در زمان فیلمبرداری داشتیم اما اساساً وقتی ضبط را شروع کردیم دنباله چیزی را گرفت و شروع به حرف زدن کرد. جو جوابش را داد، باب (دنیرو) آن کاری را کرد که کرد، ری (لایوتا) آن کار را کرد، دو دوربین داشتم، در خانه کوچکی در منطقه کویینز (نیویورک) بودیم، و فکر می‌کنم تنها جمله‌ای که برای او نوشتم در مورد آن نقاشی بود.»

اسکورسیزی اضافه می‌کند: «مادرم با پشی و به‌ویژه باب دنیرو مثل اعضای خانواده رفتار کرد، اعضای خانواده واقعی، چون ما مدت بسیار درازی است که یکدیگر را می‌شناسیم، و او این‌گونه نگاه می‌کرد که دوستان پسرم می‌خواهند فیلم بسازند.»

رویداد مجازی فستیوال فیلم تی‌سی‌ام از ۶ تا ۹ می از شبکه‌های tcm و hbo max پخش خواهد شد.

سکانسی از فیلم «رفقای خوب»
 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.